Markets.com

Markets.com
Få 200 kroner at handle for her !

søndag den 24. november 2013

Olie investering med CFD

Der er søndag nat blevet lavet en aftale om Irans atomprogram, der vil påvirke olieprisen på kort sigt og have konsekvenser også på længere sigt.

Rusland, Kina, USA, Tyskland, Storbritannien og Frankrig har forhandlet aftalen på plads med iranerne. Aftalen, der løber hen over de næste 6 måneder, betyder en hård opbremsning i Irans atomprogram.  De 6 stormagter har været bekymret over Irans berigelse af Uran, som landet nu er forpligtiget til at holde sig under 5 procent, efter den midlertidige aftale.

Det betyder samtidigt at Iran med verdens 4. største oliebeholdning i undergrunden, får lov til på sigt at åbne mere op for hanerne. Det betyder et større udbud på markedet af olie, og derfor mener flere analytiker indenfor dette felt at prisen vil falde generelt.

Saudi Arabien har dog før tilpasset sin produktion, for at tilpasse olie markedet og undgå for store pris fald. Spændende hvad dette betyder for dollar prisen pr. tønde henover det kommende årsskifte til 2014 og selvfølgelig også fremover.

Handel med Olie indenfor CFDHar man interesse indenfor dette felt som CFD investor, er der en vild spændende udvikling på oliemarkedet i den nærmeste fremtid. Olieprisen har de seneste år været i en dramatisk udvikling i midten af 1980érne til årtusindskiftet lå den i en nogenlunde konstant pris på 25-30 dollar pr. tønde. Herefter steg den i 2008 til et af de højeste niveauer - 144 doller pr. tønde.

Ved årsskiftet 2008/09 lå prisen på ca. 40 dollar pr. tønde. I løbet af 2009 blev prisen fordoblet, måske det kan forklares ud fra efterspørgsel eller udbudsforhold, eller spekulation har haft indflydelse på olie-prisen. Det er godt nok en lang tidshorisont, men det illustrerer en meget turbulent prissætning historisk – i fredags lå olien i ca. 110 dollar pr. tønde. De store udsving i prisen er en gylden mulighed indenfor CFD, det åbner for at handle på sin helt egen måde, enten i de stabile tider eller når der i turbulens i markedet. Det gælder om at ramme de rigtige manøvrer, når tingene udfolder sig rundt i verden. Desuden kan man anvende de ordretyper, der er gode til et faldende aktiv, som man har udset sig - det kan spæde godt til i sparebøssen….

Råvarer OlieOlie har i mange år været en af verdens vigtigste energikilder. Da oliereserver er koncentreret i få lande på det globale marked, har olieprisen stor betydning i de finansielle markeder og samhandel mellem de forskellige lande. Udsvingene i oliemarkedet kan være store, og de kan være til stor gavn for dig både som forbruger, når oliefyret eller bilen mangler brændstof. Eller når du handler CFD inden for råvarer, og kan lide olie, som er et af de mest interessante aktiver lige i øjeblikket.

7 kommentarer:

 1. Den olie som er så vigtig, for mange mennesker og virksomheder verden rundt, er da virkeligt kommet i fokus. Fredag kom der en meddelelse fra det Hvide Hus hvor, Præsident Obama mener den nuværende globale produktion af Olie er rigeligt til at, flere nationer sagtens kan reducere, deres køb at iransk olie.
  Der trues med sanktioner fra USA hvis ikke landene lytter efter og opfylder kravene fra USA.Det er så kun en uge siden at der blev lavet en aftale i Geneve omkring Iran og deres atomaftale og i forbindelse ang. Aftale har Iran meddelt i fredags at deres atomprogram stopper dele af aktiviteter i begyndelsen af januar.
  Der er rigeligt med læse-stof at følge med i omkring det sorte guld og det bliver spændende hvad kursen siger fremad rettet. Tidligere på året har Statoil annonceret to nye vigtige opdagelser i Nordsøen, et område der har haft faldende olieproduktion de sidste år.
  Kan Saudi-Arabien, OPEC største producent blive ved med at holde låg på oliepriserne, spændende tid inden for denne del af råvarer...

  SvarSlet
 2. Skal man som handlende inden for CFD have fokus på olieprisen de næste dage ?
  Aftalen mellem Iran og Vesten træder i kræft 20 januar.

  SvarSlet
 3. Nå nu skal man vente til til næste måned med at få svar på hvad FN og stormagterne finder ud af.Det ser ud som om der er problemer. Skal man følge olieprisen som CFDér eller koncentrer sig om noget andet givende?

  SvarSlet
 4. EU giver et udsagn om at den 18-2-2024 at de mødes i Østrig.
  Det siges at Irans præsident går efter en aftale der vil betyde ro omkring det iranske atomprogram, det er tungen lige i munden som investor...

  SvarSlet
 5. Det rigtige årstal er " 2014 " i Østrig.

  SvarSlet
 6. Prisen på olie er steget 0,8 procent i 2014, det er ikke meget efter alt den omtale om krisen i Ukraine og de andre ting som kunne påvirke prisen. Den sidste måned heller ikke den store udsving ligger faktisk lig nul i procent over en måned. Måske man skulle holde et vågnet øje på olie, i den kommende periode, sjældent det ligger så stabilt.

  SvarSlet
 7. Kan man få korte fingre af at Shorte" Olie lige i skrivende stund...

  Spændende udvikling igen inden for CFD olie...

  Nede med 2,5 procent lige nu...

  SvarSlet