Markets.com

Markets.com
Få 200 kroner at handle for her !

ETF

En ETF'er har aktiver indenfor aktier, råvarer, eller obligationer. Det er de seneste år blevet populært at følge et bestemt marked eller Indeks, derfor kan man som en alternativ investeringsform anvende ETF'er på nogle CFD handels platforme. ETF (Exchange Traded Funds) er en pulje af aktiver. Det kan være Indeks som S&P 500, men der findes også mange andre sammensætninger af aktiver.

Her spreder du din risko på en portefølje af aktiver og ikke kun på udviklingen af blot et enkelt aktiv. Det betyder at udsving i en enkelt aktie kan opvejes af udsvinget i en anden, derved mindskes risikoen i investeringen.

Følg 3 grundregler for at investerer i ETF:
  1. Spekulation med ETF er af høj risiko, med risiko for et tab til følge
  2. Invester aldrig større beløb end du kan tillade dig at tabe
  3. Sæt dig grundigt ind i markedet - så du kender og forstår området
 
Når man handler ETF'er går det ligesom handel med CFD meget stærkt, derfor er det vigtigt at kende sine exit strategier som foreksempel STOP-LOSS. Der er en række nye og innovative ETF'er som er blevet indført, der tillader handel med fremmed valuta (Forex) og råvarer. ETF'er oplever i alle kategorier en stigende popularitet.

ETF handles via online platforme som Plus500, der tilbyder produktet via deres innovative platform for online Trading.

ETFér kan bruges til kortvarig spekulation inden for CFDDer er en bred vifte af underliggende produkter også i dette hjørne af Trading. Sammenlignet med de øvrige typer af handel inden for CFD, er ETFér normalt et børsnoteret produkt og mange fonde har brugt denne type investering i flere år tilbage.

Ligesom andre børsnoterede produkter, er omkostningerne højere og der er kun adgang via en traditionel mægler "bank" eller lignende. Der har de fleste jo nok opdaget at gebyrskruen kun går en vej og har man som privat person hang til ETF, så er der ingen grund til at tøve med at kigge efter en CFD mægler i stedet. Med CFDér betaler man kun prisen mellem køb og salg "Spread´s"

Det betyder at det som lille investor også er muligt at være med inden for ETF for en lille kapital indsprøjtning til en handels platform det er ikke nødvendigt med høje beløb på CFD'er, der visser sig flere muligheder når tingene kommer ind på Gearing og de andre instrumenter platformen eventuelt tilbyder. Især Indeks, Råvarer og oversøiske markeder, som er blevet set som en af de stærke muligheder eller sider af CFDér.

Gennemsigtighed

Når man har åbne positioner, er man på og klar til investering. Det kan være en klar fordel at starte ud med det område inden For ETF man er hjemme i, ETFér udsteder man kun i store portioner og kan sammen sættes bredt efter model eller modul i sin case. Det kan være et blandings-produkt af aktiver alt efter hvordan din CFD mægler har sammen sat porteføljen.

Når der er tale om store Indeks er udsvingene mindre, og det er mere gennemsigtigt. Man finder sin egen vej lynhurtigt og gør tingene op jævnligt i sin portefølje. Hele formålet med investering i ETF er at man får udarbejdet en stor sikkerhed i det relative afkast til produktet, til meget ”gerne” så lave omkostninger som muligt.

ETF vokser hastigt i udlandet for tiden, men er langt fra så udbredt som andre handels typer. Flere har også en hobby indenfor denne verden af investeringer, og det er altid godt med konkurrence og større udvalg på hylderne.