Markets.com

Markets.com
Få 200 kroner at handle for her !

fredag den 9. maj 2014

Introduktion til basis CFD handel

De finansielle markeder oplever lige nu en digitalisering via Online Trading. De seneste år har verden taget imod mange nye instrumenter og handelstyper - bare tag Bitcoins korte turbulente historie. CFD handel oplever stor fokus lige nu i Skandinavien.

CFD er en forkortelse af Contracts for Differences - det er et produkt, der er udviklet så en Trader kan tilgå aktier, indeks, råvarer, ETF’er samt Forex valutaer nemt og enkelt. CFD-Produktet tager ikke udgangspunkt i et ejerskab af de før omtalte aktiver, du behøver ikke eje det underliggende aktiv. Traderen indgår en kontrakt med en platform, der udbyder handel med CFD’er - det kunne være Plus500, eToro eller ETX Capital. Kontrakten handles til en udbudt pris, denne pris sammen holdes med prisen, når kontrakten lukkes - forskellen mellem de to priser udbetales - deraf kommer betegnelsen for handelstypen,  Contracts for Differences, CFD’er.

Moderne online Trading karakteriserer sig ved at man kan handle begge veje, det er heller ikke nogen undtagelse ved CFD handel. Her snakker man ofte om at gå “Lang” eller “Kort” i markedet. Ved at gå lang i markedet laver man et køb - og forventer en stigende tendens for aktivet. Ved at gå kort i markedet sælger man - og forventer en faldende tendens for aktivet. Et evt tab eller en gevinst udregnes udfra om forudsigelsen af markedet var rigtigt.

CFD handel er lave omkostninger


CFD’er er handel med finansielle aktiver uden stempel- og vekselgebyrer - her holdes alle omkostninger på et minimum. Mange af de problemer man oplever ved normal aktiehandel i Banken elimineres ved CFD handel. Banken tager ofte kurtager og gebyrer i handler via din netbank i deres funktion som mægler i handlerne. Desuden skal du ikke vente på at dine handler effektures ved CFD handel, som man kender det fra Bankerne. De fleste platformer kompenseres via spreads, som er forskellen mellem købs og salgsprisen
Marginer og Gearing er det som er med til at gøre CFD handel allermest attraktivt - og er samtidig det som giver produktet en yderligere risiko. Med gearing kan du købe relativt mindre ordrestørrelse, men forsat få store gevinster pga. denne gearing. 
CFD handel indeholder en række værktøjer, som man bør sætte sig ind i:
  • Stop Limit
  • Stop Loss
  • Trailing Stop

Ovenstående stop funktioner er gode at kende, da markedets generelle udsving kombineret med gearing resultere i at, at tingene går hurtigere end man er vant til fra konventionel finansiel handel. Det gælder om at holde fast i hat og briller ind i mellem - derfor er kan det være godt at have stop funktion på sine handler.

Derved minimere man sin risiko væsentligt. Der er ingen tvivl om, at enhver der kaster sig ud i handel med finansielle aktiver vil tage fejl - men denne fejl behøver ikke være dyrere end højest nødvendigt.

Start blødt ud med oprettelse af en Demo konto - og lær CFD handel ad den vej. Det er et høj risiko produkt, som man skal respektere og lære.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar