Markets.com

Markets.com
Få 200 kroner at handle for her !

fredag den 27. december 2013

Stop Loss som investeringsstrategi

Med CFD handel har man en høj risikoprofil i sin investering, derfor er det meget vigtigt at kende de værktøjer og muligheder, der findes hos de enkelte mæglere for at minimere sin risiko, og lave kloge valg. Stop Loss er et af de områder, vi ofte taler om her på siden.

Anvendelsen af denne ordretype vil efterlade dig med et fiktivt minimumstab for din position, herved kender du et eventuelt tab på forhånd. Det er aldrig en ønske situation at en Stop Loss træder i kraft, men den giver god mening når en aktie eksempelvis tager et drastisk fald i marked, som man ikke havde set komme.

En Stop Loss udløses når positionen falder til under det ”Stop” niveau, man har valgt som værende smertegrænsen for sin handel. Derved lukkes positionen automatisk ved den angivne grænse, når positionen kommer under dette niveau. Når man ser ordet stop i en ordre, betyder det at investoren fortæller sin mægler at vedkommende vil minimere sin risiko, og have muligheden for at komme ud af positionen i tide.

Med et Stop Loss kan du slippe din position af syne, hvor man ellers med CFD handel ofte skal følge udviklingen meget nøje i hele forløbet. Dog er det altid en fordel at følge godt med, for også at have muligheden for at tage en gevinst hjem i tide – ved anvendelse af Stop Limit kan du gøre det modsatte af Stop Loss og tage en gevinst hjem, når den er steget til et ønsket højere niveau.

Stop Limit giver dig muligheden for at stoppe en position ved en given top grænse, hermed kan du automatisk tage stikket hjem. Dette sikrer dig en fiktiv gevinst, hvis aktivet når et attraktivt leje og ordren udløses automatisk.

 Besøg Plus500
Billede: Plus500 - Dow Jones indeks, konsekvens af Stop Loss og Stop Limit

Kombiner gerne ordretyper og skab en bedre synergi imellem eventuelle tab og gevinster. Det gælder om at kunne udnytte det bedste fra de enkelte verdener – så gælder det blot om at definere sin risikoprofil for investeringen, hvor skal baren sættes i forhold til et tab eller en gevinst.

Al finansiel handel har risiko og handel med CFD’er er bestemt ikke nogen undtagelse med dette for øje. For at maksimere gevinster og minimere tab skal du være over dine positioner hele tiden. Med disse to ordretyper og med en fornuftig forståelse for at kombinere dem, kan du tage en puster mens positionen kører uden at du risikere større tab end nødvendigt samt misser en god gevinst.

Afslutningsvis skal det dog understreges at fuld fokus på positioner hele vejen er at foretrække – og de nævnte ordretyper er også gode selvom man følger markederne tæt.Ingen kommentarer:

Send en kommentar