Markets.com

Markets.com
Få 200 kroner at handle for her !

tirsdag den 8. oktober 2013

Aktiemarkedet - usikkerheden i Washington

De fleste af de europæiske aktier blev sendt til tælling i dagens marked mandag eller stod i stampe. Usikkerheden på den anden side af Atlanterhavet, hvor Republikanernes og Demokraternes problemer med at nå til enighed om at hæve gældsloftet inden d. 17. oktober, giver genlyd i hele den globale finansielle verden. Lykkes det ikke, går USA teknisk set bankerot, da landet ikke kan overholde sine låneforpligtelser.

Det finansielle marked tager situationen forholdsvis roligt. Det i sig selv er lidt bekymrende, efter den langvarige krise siden 2008. Statsborgerne i USA tager  efter sigende situationen stille og roligt, da problemer med gælds-loftet blev løst efter tov-trækkerier i 2011.

Senest d. 17. oktober skal kongressen i USA have taget sin beslutning. Det amerikanske finansministerium ser på situationen som alvorlig.

Fra Kina frygter man for følgerne af den manglende samarbejds-villighed mellem Republikaner og Demokrater i USA. Den kinesiske vicefinansminister, Zhu Guangyao, udtaler at han er dybt bekymret over den manglende enighed om et amerikansk finanslov, der har ført til lukninger af dele af USA´S statslige sektor.

Samtidig påpeger han at den amerikanske dollar udgør en større del af andre landes valutareserver end nogen anden valuta. Zhu pointerer at det ikke kun handler om amerikanske investeringer i Kina, men det handler om hele arbejdet med at skabe en ny global økonomisk opgang. Handlen mellem de 2 lande har en værdi på 500 milliarder dollar. Ud over det nævner han at Kina har et meget stort antal amerikanske statsobligationer.

For de som handler CFD inden for de forskellige "grupper" er der enorme muligheder som altid, når verdenssituationen er spændt op i "måske et hjørne"

Som investor indenfor CFD ligger der mange muligheder inden for de forskellige indekser, valutaer og råvarer. ETFèr som er på hele indeks,  tager man ikke bare købet på en enkelt aktie, men på hele indekset. Det er nogle gange en kæmpe fordel i ned-gangs-tider.

HUSK - Alt inden for investering er forbundet med risiko.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar